LEER REANIMEREN

Door het volgen van een reanimatie en AED cursus, leert u adequaat handelen bij een hartstilstand.

Basiscursus reanimatie en AED

Tijdens een basiscursus leer je:

  • hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan moet doen
  • hoe je moet reanimeren: borstcompressie toepassen en mond-op-mond beademing geven
  • hoe je een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrilleren’

Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en leer je een AED aansluiten en bedienen. Je krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Herhalingscursus reanimatie en AED

De Hartstichting adviseert om jaarlijks een herhalingscursus te volgen om zo de reanimatievaardigheden en kennis op peil te houden. De herhalingsles bestaat vooral uit het opnieuw oefenen van de reanimatievaardigheden. Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en leer je een AED aansluiten en bedienen. Naast de reanimatievaardigheden oefen je ook andere relevante vaardigheden zoals samenwerken met hulpverleners. Je krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Reanimatiepartner Hartstichting

Sinds 2021 is stichting HartslagNu Papendrecht reanimatiepartner van de Hartstichting. Reanimatiepartners van de Hartstichting zijn vrijwilligers die reanimatiecursussen organiseren en aanbieden. Ze zetten professionele instructeurs in, maar houden de kosten verder zo laag mogelijk. De Hartstichting ondersteunt Reanimatiepartners met o.a. voorlichtings- en trainingsmateriaal en het vermelden van het cursusaanbod op hun website. 

Onze cursussen zijn aangemeld in het systeem van de Hartstichting, wat betekent dat de inschrijvingen via de website van de Hartstichting gaan. In de cursusagenda staat naast iedere cursus de link om aan te melden. De website is niet gekoppeld aan het systeem van de Hartstichting, waardoor het kan gebeuren dat de cursus al vol is. terwijl dat nog niet op onze website staat vermeld. 

CURSUSAGENDA

SOORT CURSUS

DATUM

TIJD

LOCATIE

PRIJS

AANMELDEN

Basiscursus reanimatie en AED

4 maart 2024

19.00 - 22.00 uur

op locatie

n.v.t.

Basiscursus reanimatie en AED

5 maart 2024

19.00 - 22.00 uur

vv Drechtstreek

€ 35.00

Herhalingscursus reanimatie en AED

23 april 2024

19.00 - 21.00 uur

op locatie

n.v.t.

Herhalingscursus reanimatie en AED

24 april 2024

19.00 - 21.00 uur

vv Drechtstreek

€ 17.50

Wil je je aanmelden voor een reanimatiecursus en lukt het niet via de links hierboven? Vul dan hieronder de gegevens in en wij zullen de inschrijving voor je regelen. Je ontvangt een bevestiging per mail.  


Locaties

Onze cursussen worden gegeven in de kantine van voetbalvereniging Drechtstreek of in een ruimte van Handboog Vereniging Sliedrecht. Onze cursussen kunnen ook gegeven worden op locatie, neem hiervoor contact met onze reanimatie instructeur op om de mogelijkheden qua prijs en locatie te bespreken. Dit kan via het formulier onderaan deze pagina.

VV Drechtstreek, Parkweg 7, 3356 LM Papendrecht

Handboog Vereniging Sliedrecht, Maaslaan 10, 3363 CJ Sliedrecht

In samenwerking met:

CPR pocketmask

€ 6,50

CPR pocketmask

€ 6,50
  • Voorzien van een filter
  • Hard doosje met koord
  • Na gebruik te reinigen

Let op! Op te halen in Papendrecht. Wordt niet verzonden.